Welcome

Συστασεις

Socializing

Alter Ego

Αναγνωστες

Google+ Followers

Pin Board

Αγαπω να διαβαζω

31 Μαρτίου 2016

A book, a choice #1 : O Τόπος των Πιστών


Αν κάτι ενώνει τους περισσότερους από εμάς, στη δική μας blog-o-γειτονιά (δεν ξέρω για άλλες και συνεπώς, δεν ομιλώ!) είναι η αγάπη μας για το βιβλίο. Άρα, παίρνω το θάρρος για μια μικρή εισαγωγή, λίγο άσχετη με τη βιβλιοπαρουσίαση.

Θεωρώ λίγο ανόητο το διαχωρισμό «έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή». Όσο κι αν οι βόλτες μου έχουν προορισμό −ή καταλήγουν σε− κάποια βιβλιοπωλεία, όσο κι αν θεωρώ ιδιαίτερη εμπειρία το ξεφύλλισμα και το μύρισμα των σελίδων του φρεσκοτυπωμένου βιβλίου, όσο κι αν το χάδι στο εξώφυλλο ή τη ράχη τους είναι κινήσεις αυτονόητες... εντούτοις, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι χάρη στα “έξυπνα” κινητά και τα tablets μπορώ να έχω πρόσβαση ανά πάσα ώρα και στιγμή στην αγορά των περισσότερων βιβλίων που θα ήθελα να διαβάσω. 

...Όπως, για παράδειγμα, Ο Τόπος των Πιστών, της Τάνα Φρεντς (ξημερώματα Θεοφανείων!)
28 Μαρτίου 2016

Χρόνια του Πολλά!


Ήρθε στον κόσμο στις 28 Μαρτίου του 2004 και στα χέρια μου... δύο περίπου μήνες μετά.
Άφησε την παιχνιδιάρικη συντροφιά των αδελφών του και την τρυφερή αγκαλιά της μαμάς του, για να ζεστάνει με την παρουσία του τη ζωή μας και να μας αλλάξειॱ ίσως, κάνοντάς μας καλύτερους ανθρώπους.

Ο Ρομάν μας, κλείνει σήμερα τα 12 και με την ευκαιρία των γενεθλίων του, σκέφτηκα να σας τον γνωρίσω.
21 Μαρτίου 2016

Life Images #22 : Ο μύλος των εποχών


«Το Life Images #22 σας ζητάει να καταθέσετε κάτι όμορφο. Απλό σαν μια μαργαρίτα, πολύτιμο σαν τη ζωή!», γράφει η Μαρία (MyTripsOnBlog).
Συμμετέχοντας για πρώτη φορά, είπα ν' ανοίξω το μπαουλάκι με τις μνήμες και τις εντυπώσεις και, δίχως δεύτερη σκέψη, ο ταξιδεμός μου έκανε στάση στο καλοκαίρι του 2009.

16 Μαρτίου 2016

Ζωή μισή


«Εάν δεν το λύσεις εσύ, μπορώ να το λύσω μια και καλή εγώ!», είπε σε τόνο ακόμη εντονότερο από εκείνον της −μέχρι ετούτη τη στιγμή− κουβέντας τους. Τι κουβέντα, δηλαδή... Περί μονολόγου επρόκειτο, εκτός αν κάποια σποραδικά «α, καλά...», «ό,τι πεις» ή, «το κούρασες!», μπορούν να θεωρηθούν λόγος ή και αντίλογος.

Σε απάντηση, άκουσε την πόρτα να κλείνει −σχεδόν ταυτόχρονα με ένα «... σιχτίρ!»− ή μήπως ήταν η ιδέα της; Όχι για την πόρτα −αυτή, σίγουρα είχε κλείσει.

Δυο λεπτά μετά (ίσα να κατέβει με το ασσανσέρ, να πάει στο γκαράζ και να βάλει μπρος) ήρθε σαν επιβεβαίωση ένα φρενιασμένο μαρσάρισμα, νευρικό και θυμωμένο, σαν τη διάθεσή του.

6 Μαρτίου 2016

Ήταν πάλι καρναβάλι...


Αν ο τίτλος σε προϊδεάζει για −άλλη μία− νοσταλγική αναδρομή... σ' το λέω εξαρχής, το κείμενο που θα ακολουθήσει δεν το 'χει σκοπό!
Διαβάζοντας στη Χριστίνα για το πιο αποτυχημένο καρναβάλι της, θυμήθηκα αντίστοιχα δικά μου (και σε πληροφορώ... δεν ήταν το ένα και μοναδικό, αυτό που θα σου περιγράψω πιο κάτω!)

Πριν σου διηγηθώ τα χαΐρια μου, νομίζω, είναι χρήσιμο να σε βάλω λιγάκι στο κλίμα της Αποκριάς μιας παλαιότερης εποχής. Δώσε μου, λοιπόν, το χέρι σου και πάμε πίσω, στις αρχές της δεκαετίας του '70.
2 Μαρτίου 2016

Hay−on−Wye: ένα χωριό... βιβλιοθήκη!


Αν στο σπίτι σου προσπαθείς διαρκώς να δημιουργήσεις λίγο ελεύθερο χώρο και για 'σένα, επειδή τον περισσότερο διαθέσιμο τον έχουν ήδη καταλάβει τα βιβλία σου...
Αν στο κινητό σου και το tablet σου οι πόροι είναι πλέον ελάχιστοι επειδή αγοράζεις συνέχεια e-books...
Αν αναθεωρήσεις φιλίες κι έρωτες επειδή θ' ακούσεις την “απαγορευμένη φράση”: Μα, καλά, τι τα θέλεις τόσα βιβλία; (κι ακόμα χειρότερα: Πέτα, ρε παιδάκι μου, ν' αδειάσει ο τόπος!)...
Αν “βόλτα στα μαγαζιά” σημαίνει για 'σένα επίσκεψη στα αγαπημένα σου βιβλιοπωλεία, ενημέρωση για τις νέες κυκλοφορίες, τις επανεκδόσεις, αναζήτηση, ξεφύλλισμα, κρυφομύρισμα των σελίδων, κι επιστροφή στο σπίτι μ' ένα... μπάρκο βιβλία...
Αν το τηλέφωνο που περιμένεις με προσμονή είναι εκείνο, του βιβλιοπώλη, για να σου πει ότι έφερε το βιβλίο που έψαχνες και δεν έβρισκες / είχες παραγγείλει ή προπαραγγείλει...

...Τότε το Hay−on−Wye θα μπορούσε να γίνει η απόλυτη φαντασίωσή σου, ο ιδανικός τόπος για να επισκεφθείς (και στα πιο κρυφά σου όνειρα... να ζήσεις εκεί!)
Κι αυτό γιατί, ουσιαστικά, πρόκειται για ένα χωριό−βιβλιοθήκη!

To 'μαθες;

Secret Spring Circles #2
από την
Woman in Blogs
Θέμα: Welcome!

Αναζητηση

Ισως θα ηθελες να διαβασεις

A book, a choice #1 : O Τόπος των Πιστών

Αν κάτι ενώνει τους περισσότερους από εμάς, στη δική μας blog-o-γειτονιά (δεν ξέρω για άλλες και συνεπώς, δεν ομιλώ!) είναι η αγάπη μας...

Κατηγορια μονη της

Πρωτοβουλία από την
Blogger της Διπλανής Πόρτας
κατά της Λογοκλοπής

About Copyright

© 2016 Natasha N. ♥ Living'n'Love ♥
Template design © Natasha N.
Unless otherwise stated, the copyright of the content of this blog is owned by Natasha N.
‘Fair Use’ of any third party copyrighted material which are and remain the property of their respective owners.
Living-and-love.blogspot.gr makes no claim of copyright on such material.